Partner

Nyttja kraften i körsång och evenemang. Som partner till European Choir Games Gothenburg blir ni en del av musikens och körsångens gränsöverskridande och glädjespridande kraft.

Vi presenterar stolt våra partner till European Choir Games Gothenburg 2019:

 

”Vi på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän är stolta över att vara partner till European Choir Games Gothenburg och stötta något som engagerar så många människor i vår region.

Vi tycker det är extra roligt att få möjligheten att lyfta fram koppling mellan körsång och hälsa genom att vi är värdar till en programpunkt under Vetenskapsfestivalen tillsammans med Körcentrum Väst. Det finns forskning som visar att körsång främjar språkutveckling, samhörighet och minskar stressnivån. Vi vill se om vi kan hjälpa till att påverka barn och ungdomar i en positiv riktning med teststart under Vetenskapsfestivalen.”

 

”BMW har i över 100 år arbetat med ”körglädje”, så vad känns mer naturligt att vara en av samarbetspartnerna till European Choir Games Gothenburg? Under denna festlighet passar BMW/ Bilia Group på att visa sina senaste modeller samt bilar som är tillverkade av bland annat bamburör, plastflaskor och kolfiber. Det känns extra passande med ett evenemang som jobbar både med hållbarhet samt körglädje.

BMW står för kärnvärdena hållbarhet, körglädje samt JOY. Alla dessa element återspeglas i European Choir Games säger Jonas Carlsson Dahlman, försäljningschef på Bilia Group.”

Bli partner

I augusti 2019 fylls Göteborg av tusentals körsångare från hela världen som kommer för att delta i en av Europas största festivaler för körsångare.

Som värd och möjliggörare får ni en unik möjlighet att bli en del av musikveckan och folkfesten i Göteborg där European Choir Games arrangeras tillsammans med Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas). European Choir Games bidrar till musikmöten mellan olika kulturer och sprider sångglädje utöver det vanliga.

Varmt välkommen att höra av dig till
Claes Berglund
Göteborg & Co
E-post claes.berglund@goteborg.com
Mobil 070-967 91 31

Stå värd för en Friendship Concert

Är ni en destination, kommun, ort eller musikscen som vill erbjuda era invånare, kunder eller besökare än härlig musikupplevelse? Bidra till att körsången sprids i regionen och bli Friendship Concert-partner till European Choir Games!

Läs mer om Friendship Concerts

En av Europas största körfestivaler

European Choir Games är en av Europas största körfestivaler, ett spännande mästerskap och en glädjefylld hyllning till sången. Under en kokande sommarvecka möts 5000 sångare från hela världen i Göteborg – vissa för att tävla, andra bara för att sjunga tillsammans.

Konserter kommer att hållas på Partille Arena, i stadens kyrkor och runt om på stan. Publiken kommer kunna besöka såväl gratis konserter som evenemang med biljettförsäljning. Körerna väljer mellan att delta i eller utom tävlan.

European Choir Games arrangeras tillsammans med Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas). Kulturkalaset hade 2018 långt över en miljon besök och med många festivalplatser och temat ”Röst och Musik” 2019 kommer det garanterat att bli folkfest i augusti!

Göteborg & Co arrangerar European Choir Games 2019 i samarbete med Interkultur och Körcentrum Väst/ Kultur i Väst med stöd av Västra Götalandsregionen. Interkultur är en världsomspännande organisation som arrangerar 14 internationella körtävlingar per år och har 120 000 körer och 4,8 miljoner sångare i sitt nätverk.

Visste du…

…att körsång är en av Sveriges och Europas största folkrörelser och en brobyggare mellan människor, kulturer, religioner, språk och geografiska platser? Nästan 100 000 västsvenskar sjunger i kör!